Lokroep

Tags #VR #animatie #poezie #geanimeerde #oculus #space #verleiding #stem #planeten #biomimicrie #lokroep

Het werk

Maker(s)
Micha Hamel (1970), Demian Albers  (Apvis)

Betrokken partijen
o.a. Demian Albers en Jenny van den Broeke (concept), Demian Albers (visueel kunstenaar en artiest producent), Demian Albers en Marco Jongenelis – APVIS (VR Design), Demian Albers, Marco Jongenelis en Sjors van der Werff – APVIS (animatie), Jenny van den Broeke (productie)

Nationaliteit van maker(s)
Nederlands

Geslacht van maker(s)
M

Jaar
2016

Subsidie
Nederlandse Letterenfonds, Creative Industries Fund NL, Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken

Events
ter gelegenheid van de Nederlandse en Vlaamse eregast presentatie op het Frankfurt Bookfair 2016. Getoond op Leipziger Buchmesse 35ste Nacht van de Poëzie

Kenmerken

Format/medium
Virtual Reality

Genre
Poezie

Sub-genre
Virtual Reality poezie, geanimeerde poezie

Modaliteit
Beeld, geluid

Talen
Nederlands

Momenteel beschikbaar
Nee

Tech

Hardware
Oculus Rift/Vive

Omschrijving

Lokroep is een multimediaal 360 graden virtual reality gedicht speciaal gemaakt voor de Oculus Rift. In nauwe samenwerking met dichter Micha Hamel ontwierp visueel kunstenaar Demian Albers een driedimensionale omgeving die een poëtische uitweiding is van de op de hoofdtelefoon klinkende tekst. In deze vijf minuten durende ‘onderdompeling’, worden taal en beeld op een speelse manier onder elkaars invloedssferen gebracht, met elkaar gefronteerd dan wel met elkaar uitgewisseld. Met deze theatraliserende operaties in het digitale domein willen de maker(s):s de toeschouwer een intensieve en betekenisvolle ervaring bieden die het pure lezen of het pure kijken niet vervangt, maar die een eigen, interdisciplinaire ervaring oplevert waarin de mogelijkheden van dit nieuwe medium geëxploreerd alsook ten volle gehonoreerd worden.

Meer weten?

https://www.michahamel.com/2016/01/lokroep-2016/