Het is warm in de hivemind

Tags #dichtbundel #internet #emoji #hyperlink #memes #ads #body #girl

Het werk

Maker(s)
Maxime Garcia Diaz (1993)

Nationaliteit van maker(s)
Nederlands/Uruguayaans

Geslacht van maker(s)
V

Jaar
2021

Prijzen/nominaties/erkenning
C. Buddingh’-prijs 2022

Kenmerken

Format/medium
Dichtbundel

Genre
Poëzie

Sub-genre
Visuele poëzie

Modaliteit
Tekst

Talen
Meertalig

Momenteel beschikbaar
Ja

Tech

Platform
Uitgeverij De Bezige Bij

ISBN
9789403120614

Omschrijving

Wat gebeurt er met een lichaam als het alleen maar naar een beeldscherm staart? Wat glinstert er tussen de ruïnes van de eenentwintigste eeuw? Dat onderzoekt Maxime Garcia Diaz in deze spetterende debuutbundel. Haar associatieve gedichten kronkelen, bedwelmen, ontregelen, en wortelen diep in het digitale, het feminiene en het hedendaagse. Flarden van nieuwsberichten vermengen zich met academische theorie en uitgestorven webpagina’s uit de jaren nul. In haar poëzie worden grenzen poreus – tussen lichamen, talen, stemmen – en is alles onzuiver.
Het is warm in de hivemind is een analoog internet, een papieren web, een bloederige rotzooi van popcultuur, ondode URL’s en meisjeslichamen. Een bruisend poëtisch debuut waarin de taal welig tiert, over fantasie, gekte, woede, angst, en een spookachtige revolutie. Deze meerstemmige maelstrom lijkt nog het meest op het internet zelf: grillig, gevaarlijk en vol van een duistere en vreugdevolle overvloed.

Meer weten?

https://www.de-lage-landen.com/article/misschien-is-dit-een-stille-zachte-revolutie-het-is-warm-in-de-hivemind-van-maxime-garcia-diaz

https://meandermagazine.nl/2021/09/maxime-garcia-diaz-het-is-warm-in-de-hivemind/